Goede voornemens om meer te bewegen? Wij helpen u op weg!

Aan de start van het nieuwe jaar stellen heel wat mensen ambitieuze doelen voor zichzelf. Een van de klassiekers onder de goede voornemens: meer bewegen. Een top-idee, als u het ons vraagt. Maar hoe begint u daaraan? ‘Bewegen op Verwijzing’, een initiatief van het Vlaams Instituut voor Gezond Leven, helpt u op weg.

Bewegen op Verwijzing

U staat er niet alleen voor. Wie graag gezonder wil gaan leven door meer te bewegen, kan dit altijd komen bespreken met de artsen op onze praktijk. Indien u aan een aantal voorwaarden voldoet, kan u een verwijsbrief krijgen waarmee u contact kan opnemen met een professionele ‘Bewegen op Verwijzing-coach’.

Persoonlijke coaching

De Bewegen op Verwijzing-coach stelt een beweegplan op op uw maat. Dit beweegplan focust op eenvoudige bewegingen die u graag doet én lang vol te houden zijn, zoals fietsen of badmintonnen, maar ook tuinieren of wandelen met de kleinkinderen.

Met uw beweegplan gaat u daarna zelf aan de slag. Uw huisarts volgt de impact op uw gezondheid op en na enige tijd evalueert u uw inspanningen samen met uw coach. Wat ging goed? Wat viel tegen? Op basis van uw feedback zal uw coach aanpassingen aan uw beweegplan voorstellen om het evenwichtig én leuk te houden.

Meer weten over Bewegen op Verwijzing

Wenst u meer informatie over Bewegen op Verwijzing, vraag er dan zeker naar bij een van onze artsen, neem een kijkje op www.bewegenopverwijzing.be of bekijk onderstaand filmpje.