Wat is een HAIO (of HuisArts in Opleiding)?

Vanaf maandag 3 oktober 2022 versterkt Dr. Sarah Cortjens ons team voor 18 maanden gedurende haar opleiding tot huisarts. Ze studeerde in juni af als arts aan de UGent en begint haar driejarige opleiding tot huisarts bij ons in de praktijk. Dr. Sarah heeft eigen spreekuren, huisbezoeken en wachtdiensten. Dagelijks is er overleg met een van de vaste artsen. We wensen haar veel succes!

Wat is een HAIO?

Om huisarts te worden, dien je een negen jaar durende opleiding te volgen. Wie met succes de eerste zes jaar afwerkt, krijgt het diploma van master in de geneeskunde en ben je dus arts.

Daarna moet je kiezen tussen een loopbaan als huisarts of als specialist. Wie voor de optie huisarts kiest, is verplicht drie jaar als HAIO (huisarts in opleiding) in een erkende opleidingspraktijk te werken.

Waarom een HAIO in Huisartsenpraktijk Tandem?

Onze eigen HAIO-jaren liggen nog niet zo ver achter ons. Het waren enorm leerrijke jaren en we weten dan ook als geen ander hoe waardevol een goede begeleiding kan zijn als startende huisarts. Daarom kiezen we er op onze beurt zeer bewust voor om als erkende opleidingspraktijk jonge, beloftevolle artsen een kans te geven om zich verder te ontwikkelen in onze praktijk.

Wat doet een HAIO?

Een HAIO wordt ingeschakeld in alle facetten van de praktijk. Hij of zij heeft eigen spreekuren, doet huisbezoeken en neemt ook wachtdiensten voor zijn of haar rekening. Een HAIO werkt aan dezelfde honoraria en aan dezelfde terugbetalingstarieven als de overige huisartsen in onze praktijk.

Indien nodig kan de HAIO tijdens consultaties één van de vaste artsen om advies vragen. Op regelmatige tijdstippen maken de begeleidende huisartsen tijd voor overleg. Hierbij staan we uitgebreid stil bij moeilijke consultaties of uitdagende diagnoses.

Wat betekent dit voor onze patiënten?

Een volwaardige, vierde arts komt ons team versterken. Hierdoor kan u op een nog betere beschikbaarheid rekenen in onze praktijk. Zo kan u een beroep doen op ons advies op een moment dat u het best uitkomt. U kiest zelf bij wie u terecht komt. En hebt u dringende zorgen nodig? Dan zal u zo snel mogelijk door één van ons geholpen worden.